Gå til hovedinnholdGå til søk

Er dere klar for vinteren?

Ta med deg gjengen på tur gjennom nydelig vinterlandskap og urørt natur. Del øyeblikkene og skap samhold ute i vinterlandet.

Bruk oss for å spare deg for tid og penger. Hi North er en profesjonell aktør som tilbyr gode og trygge opplevelser.

Ønsker dere en utflukt sammen i vinterlandet så kan dere velge mellom snøscootertur, hundesledekjøring, trugetur, eller topptur. Uansett hvilket vintereventyr dere velger er det godt å avslutte dagen sammen med bålkos og servering i lavvoen vår, hvor gode historier krydrer dagens opplevelser.

Velg deres vinteropplevelse!

Snøscootersafari halv dag

Polarsirkelen krysser Norge over Helgeland, og er grensen inn til det arktiske riket. Indre Helgeland er et fantastisk og «uoppdaget» vintereventyr. Her kan dere kjøre snøscooter i milevis med merkede scooterløyper. Et løypenettverk som strekker seg gjennom et spennende og variert landskap, alt fra skogkledde åser og daler, til iskledde vann og høye fjell. Vi har selvfølgelig tenkt på miljøet, og valgt den mest miljøvennlige scooteren som bruker veldig lite drivstoff (4-takter). Scooterne avgir tilnærmet ingen lukt og med et utrolig lavt støynivå kan du nyte turen maksimalt! Vi kjører gjennom skog og gjerne opp i fjellpasset for å nyte utsikten.

Les mer og bestill her —>

Villmarksaften

Her nyter dere en stemningsfull aften under stjernehimmelen. Inne i lavvoen er det varmt og godt, og lukten av viltgryte kommer sigende på. Kveldens vertskap samler dere rundt bålet og serverer et nydelig måltid med lokale råvarer. Etter maten forteller verten villig om lokal kultur og historie. Det blir tid til spørsmål og god samtaler. Ute har mørket senket seg og kanskje er dere så heldige at nordlyset eller månen viser oss vei tilbake til transporten vår inn til Mosjøen.

Les mer og bestill her —>

Hundekjøring

Vi tar dere med på en fantastisk opplevelse hvor dere suser bortover fjellandskapet med de ivrige hundenes entusiasme av å være i sitt rette element.

Hundekjøring er en ekte villmarksopplevelser langt fra storbyens mas og jag. På sleden bak hundespannet er det kun deg selv, dine nye venner; hundene og fjellets stillhet. Du hører snøen knirke, føler vinden i ansiktet og en herlig følelse når du trekker inn den rene fjelluften. Følelsen av å være i ett med naturen, flotte omgivelser og frihet er utrolig godt. Vi stopper opp og lager kaffe på bål underveis i turen.

Les mer og bestill her —>

Trugetur

Trø samlet gjennom snødekt landskap med truger – en helt egen turopplevelse! Turen går igjennom urørt natur og det er store sjanser for å møte på både rein, elg, hare og rev. Å gå på truger er enkelt, og krever ingen erfaring. Dere kan ta dere god tid underveis, vi nyter stillheten og den vakre naturen rundt oss, og deler øyeblikkene. Vi legger opp turen etter avtale, enten til et flott utsiktspunkt eller en rundtur på Sjåmoen og med stopp i lavvoen vår for et varmt måltid.

Les mer og bestill her —>

Isfisketur

Ønsker dere en opplevelsesrik dag med isfisking? Helgeland har mange flotte og gode fiskevann lett tilgjengelig på vinteren. Har dere litt tålmodighet, gode og varme vinterklær, så gir vi dere fangstgaranti! Ingenting er bedre enn en nystekt ørret på panna ute på tur. Vi går på ski, truger eller kjører scooter. Utgangspunktet er fra Sjåmoen15 min utenfor Mosjøen, men vi kan også ta deg med på en lengre tur med overnatting! Ta kontakt med oss så setter vi sammen den ultimate turen for dere: post@hinorth.no

Send forespørsel her —>

Hi North Topptur

Skitur

Vi kan ta dere med ut i vinterlandskapet på skitur til for eksempel Rabothytta ved Okstindmassivet, eller en annen kortere utflukt på ski.

Hi North er en av få operatører som får tillatelse til å guide dere på en ekspedisjon på tvers av nasjonalparken.  Med Børgefjell nasjonalpark som indrefileten i vårt rike tør vi påstå at vi har unike muligheter for skiturer!

Les mer om skiekspedisjonen til Børgefjell: Trykk her

Norge på tvers!

En lengre snøscootertur med fantastisk natur, overnatting, god mat og en opplevelse for livet! Inkludert i turen er erfaren guide, snøscooter, full bekledning (dress, hjelm, sko, votter/hansker, balaklava), drivstoff, løypekort og forsikringer. Overnatting i dobbeltrom ved f.eks. Sæterstad gård, 2 lunsj m/kaffe, 1 frokost, 3 retters middag og omvisning på gården.

Helgepakken: Vintereventyret

Utforsk vintereventyret på Helgeland sammen! Skap minnerike opplevelser sammen i vinterlandet på hundeslede og snøscooter, og nyt en deilig villmarksaften i lavvoen. Skap gode minner og bygg samhold i vintereventyret sammen med oss.

Vintereventyrets program:

Dag 1

Vi ønsker dere velkommen til vinterlandet! I kveld kickstarter dere vintereventyret med sosial aften og bålkos i villmarks lavvoen. Inne er det godt og varmt, nydelig mat og gode historier krydrer dagens opplevelser. Det blir en spesiell stemning når alle lysforstyrrelsene er borte og kun stjernehimmelsn og hodelykta lyser vei

 

Mulig tillegg: Dere kan kombinere dette med trugetur til lavvoen med nordlysjakt før villmarksaften om ønskelig.

 

Dag 2

Etter frokost tar vi dere med på dagens vintereventyr. Dere vil først få hilse på hundene og se hvordan vi klargjør hundene til utflukten inn i vinterlandet. To og to deler dere på å kjøre eller sitte på eget spann med godlynte hunder som ivrig springer etter guidespannet i hundeløypene.​  Vi avslutter ved lavvoen med lunsj og noen gode samtaler over bålet før neste aktivitet venter.

Etter lunsj skal vi sette opp tempoet ytterligere. På Helgeland har vi milevis med preparerte snøscooterløyper. Dere får kjøre gjennom skoger og daler, over vidder og høyt til fjells. Alle får opplæring før start, så dere trenger ingen erfaring.​ Etter dagens vinterutflukt slippes dere av tilbake på hotellet før kveldens middag.

Dag 3

Før avreise kan vi ta dere med på flere vinteraktiviteter dersom dere ønsker flere vinteropplevelser og aktiviteter.

  • Trugetur
  • Isfiske – kanskje i kombinasjon med snøscooter-utflukten?
  • Teambuildingsaktiviteter med lek og konkurranser
  • Skitur
  • Topptur på randonee
  • Omvisning i historiske Sjøgata med Nord-Norges lengste trehusbebyggelse

 

Tilbakemeldinger fra gjester:

Juletur til Mosjøen

Når historiske Sjøgata pyntes til jul og bodene fyller julemarkedet på torget får du opplevelsen av god gammeldags jul! Med mange arrangementer, konserter og julepyntede gater ønsker vi deg hjertelig velkommen til en stemningsfull førjulstid i Julebyen Mosjøen.

Se alle aktiviteter:

Tilbakestill filter

Hi respect!

Denne aktiviteten/pakken er markert med vårt bærekraftssymbol da vi tar bevisste valg for å redusere utslipp og minimere påvirkning på miljø og natur. Vi jobber aktivt med alle dimensjonene av bærekraft, les mer om dette her.

Hi North Crossing the arctic circle

Crossing the arctic circle

Lengre turer og ekspedisjoner