Gå til hovedinnhold Gå til søk

Crossing the arctic circle

Kryss Polarsirkelen! Reis grønt og enkelt. På denne turen krysser du Polarsirkelen både til vanns og til lands.

Hi North Crossing the arctic circle

For grupper og bedriften setter vi gjerne sammen en skreddersydd tur. Ta da kontakt på post@hinorth.no

 • Innsjekk kl. 15.00 på Thon Hotel Nordlys på kaikanten i Bodø. Med en slående vakker natur og flere spennende naturaktiviteter både på land, sjø og fjell, er Bodø et spennende reisemål. Byen har også et rikt kulturliv og flere spennende restauranter og museum.

  Avgang RIB til Saltstraumen med havørnsafari kl. 17.00 eller 18.00. Opplev Saltstraumen på sitt sterkeste. Explore Salten tar deg med til verdens sterkeste malstraum. Vi tilpasser avreisetidspunkt etter forholdene. Inkludert.

  Frokost og matpakke inkludert.

 • Forslag til ting å gjøre før avgang RIB til Saltstraumen, eller før avreise til Støtt dag 2 og etter ankomst Bodø dag 7.

  Flypakken på Norsk Luftfartsmuseum. Èn billett – to opplevelser! Opplev og utforsk Nordens største flysamling og prøv deg som pilot.
  Stormen Konserthus holder topp internasjonal kvalitet og daglig aktivitet i huset innebærer alt fra store rockekonserter, klassiske mesterverk, teateroppsetninger og dans.
  Jektefartsmuseet ligger i et spektakulært landskap, i Bodøsjøen, like utenfor Bodø sentrum.
  Arktisk kystvandring. Opplev «friluftsliv» – det nordiske konseptet med å komme seg utendørs. Nyt en smak av norsk tradisjon mens du navigerer i elementene. Oppdag Norges historie fra steinalderen til i dag og se utrolig dyreliv.
  Keiservarden. Lett fottur.

  Kjør, sykle eller gå til Maskinisten ca. 3,8 km fra sentrum. På en vindfull dag kan du søke ly i gapahuken «Kværmannsbu» på toppen av fjellet. Dette er en fin rasteplass med flott utsikt over havet. Med offentlig transport kommer du deg hit med buss 3 fra Bodø sentrum til Maskinisten bussholdeplass, flere avganger daglig, 15 minutters reise (ikke søndag). Buss 100, 200, 300 inn mot Bodø har overgang til buss 3 på City Nord.

  Alle lokalbusser er gratis med Travel Pass

 • Bodø – Støtt

  Avgang med hurtigbåten kl. 16.15 fra Sentrumsterminalen til Støtt. Ankomst Støtt 17.25.

  Støtt er et unikt handelsted fra 1800-tallet, drevet av samme familie gjennom fem generasjoner. Her sover du herskapelig, i fred og ro, på Bakeriet. Florlette blondegardiner og dundyner gir deg en mild omfavnelse når du kommer inn på rommet. Restaurant Gammelbutikken syder av ramsalt kystkultur og historiske skatter. Tradisjonsrike lokale råvarer danner grunnlaget for kulinariske opplevelser, med nøye utvalgte viner som følge.

  Fiskerimuseet ligger i etasjen over Gammelbutikken. Gylne historier fra Støtt og Nordlands storhetstid oser av kystkultur. Familien Espolin Johnsens private samling «Den siste Viking» pryder veggene og bidrar dramatisk til kysthistorien.

  «Støttværet» er et fiskevær et sted langs kysten nær fiskefeltene hvor fiskerne kan bo på land under fisket. Tidligere hadde alle fiskevær hjellbruk for tørking av fisk. Støtt har fremdeles fisk på hjell og serverer resultatet i restauranten.

  Frokost er inkludert.

  Vi booker gjerne bord til deg på Gammelbutikken for middag og lunsj. Dette er ikke inkludert.

 • Støtt – Sandnessjøen

  Dagen er perfekt for rusling på øya. Her finnes knapt biler, og en egen ro ligger mellom holmene. Lei deg en sykkel eller ta en guidet spasertur eller guidet kajakktur. Disse alternativene kan legges til, men er ikke inkludert.

  Avgang med hurtigbåten kl. 17.25. Ankomst Sandnessjøen kl. 21.20.

  Ta med bok, strikking og kamera. Det foranderlige lyset, året rundt, gjør turen til en opplevelse. Det er vanskelig å ta øynene fra landskapet utenfor vinduene. Myken, Rødøy, Træna og Lovund ligger der ute, hver med sin unike historie.

  Polarsirkelen krysses ved holmen Vikingen. I Sandnessjøen sover du på Scandic. Hotellet er oppkalt etter den sagnomsuste fjellkjeden De Syv Søstre.

  Middag spiser du på hotellets restaurant eller i byen. Dette er ikke inkludert.

  Frokost og matpakke inkludert.

 • Sandnessjøen – Herøy og Dønna

  Alt. 1. Etter frokost står el-leiebilen din klar, i dag besøkes øyene Herøy og Dønna for fantastiske fotomotiver.

  Ferge fra Sandnessjøen til Bjørn på Dønna, en svipptur opp på Dønnes fjellstue (med bil) for å skue utover «hele» Helgeland, og kanskje en kaffekopp. Videre over til Herøy og innom Tommy på Etcetera for en skikkelig overraskelse.

  Fra Herøys vakre viker og små bruer skuer du over til alle de syv Søstrene, som stolte kneiser langs fjorden. Siste etappe går med ferge fra Herøyholmen til Søvik. En halvtime senere er du tilbake i Sandnessjøen.

  Alt. 2. Skyss ut til startpunkt for fottur på en av de Syv Søstre. Her kan du gå opp på Breitinden som er den minste av søstrene. Du kan ta av og gå Storrunden. Beregn ca. 2.5 t, 2,6 km og 424 hm. Storslagen utsikt får du uansett.

  Frokost og matpakke inkludert.

 • Sandnessjøen – Mosjøen

  Kjør leiebilen til Mosjøen på morgenen. Eller avgang med buss kl. 11.45. Ankomst Mosjøen kl. 12.50.

  Turen går over den høyreiste Helgelandsbrua og gjennom frodig kulturlandskap.

  I Mosjøen bor du på Fru Haugans Hotel, Nord-Norges eldste hotell

  På historiske Fru Haugans hotell, drevet og eid av kvinner i fem generasjoner siden 1885, blir du tatt godt vare på i to dager. Innsjekk kl. 15.

  Etter lunsj bytter du til fritidstøy og gode sko. Møtes av erfarne guider, og sammen går dere et stykke opp Helgelandstrappa. Turen avsluttes med at du flyr over elva i zipline! Inkludert.

  Du kan gå under jorda i Øyfjellgrotta. Erfarne guider og riktig påkledning inkludert. Ikke inkludert.

  Frokost og matpakke inkludert.

 • Mosjøen

  Dagen starter pent med historisk vandring i idylliske Sjøgato. Gata er som en levende historiebok, og en fryd for kameralinsa.

  Frokost og matpakke inkludert.

  Avgang med tog kl. 13.20. Ankomst Bodø 17.44

  Nordlandsbanen er en spektakulær togstrekning som krysser Polarsirkelen på Saltfjellet, og passerer noe av det vakreste den norske naturen har å by på.

  Legge til en dag i programmet på et av stoppestedene? Det fikser vi!