Gå til hovedinnhold Gå til søk

Om oss

Vi gir deg Hi moments to remember!

Selskapet ble stiftet i 2015 etter en ide om om å dele vår glede av å være på tur i vårt fantastiske rike, Helgeland.  Utviklingen av firmaet og nye opplevelser har gått veldig raskt og vi føler nå at vi har vokst ut av det opprinnelige konseptet.

Vi er i dag en regional turoperatør/DMC som tilbyr mange tjenester – alt fra kortere dagsaktiviteter og lengre turer, til pakke- og rund-reiser full av uforglemmelige øyeblikk. Vi skreddersyr arrangementer for små og store grupper, og samarbeider med mange aktører over hele Helgeland. Med vår lange erfaring kan vi gi dere den ultimate opplevelsen av Helgeland.

Vi er også medeiere og står bak driften av Mosjøen Via ferrata og Zipline, og er en del av reiselivsutviklingen i regionen ved å ta del i større prosjekter som Nord Gondol og Destinasjon Kjemsås.

Vi har et bankende hjerte for Helgeland, og ønsker å dele dette med deg. Vi har mer enn 35 års erfaring fra reiselivet og kompetanse som gjør at våre gjester blir sett og ivaretatt hos oss. Med vår lokalkunnskap, et sterkt ønske om å ivareta samt formidle historie og kultur, garanterer vi opplevelser som begeistrer deg. Lar dere oss gjøre jobben med å tilrettelegge ditt eller bedriftens opphold, vil dere være i trygge hender og spare tid og penger.

Vi håper dere har lyst å oppleve det vakre nord og sammen med oss skape «Hi moments you remember»!

Vi gleder oss!

Hi Morten

Morten Skaland

Daglig leder

Morten Skaland er utdannet økonom fra Handelshøyskolen BI og NTNU handelshøyskolen. Morten har vært daglig leder i et oppstartsselskap fra 2021 til 2023 og har tidligere jobbet som konsulent i Direktoratet for Økonomistyring. Morten er oppvokst på Helgeland og overtok som daglig leder av Hi North i juni 2023.

 

Hi Merethe

Merethe Kvandal

Gründer

Merethe Kvandal er utdannet innen reiseliv fra Høgskolen på Lillehammer og har bodd i 11 år på Svalbard. Her jobbet hun både innenfor turoperasjon og destinasjonsselskap med ansvar for booking, salg og markedsføring. Etter at hun flyttet til fastlandet, var hun ansatt 10 år i Widerøe sin internetavdeling i Mosjøen før hun ble grunder av dette selskapet. Hun var prosjektleder for Mosjøen via ferrata og zipline som i rekordfart har blitt et spennende tilskudd til reiselivet på Helgeland og jobber nå med flere spennende utviklingsprosjekter.

  • Årets reiselivsambassadør Helgeland 2020
  • Gasellebedrift i 2021
  • Gullegget i 2019