Gå til hovedinnholdGå til søk

Kajakk

Denne miniekspedisjonen er en fantastisk fin mulighet til å oppleve natur- og dyrelivet.

Hi respect!

Denne aktiviteten/pakken er markert med vårt bærekraftssymbol da vi tar bevisste valg for å redusere utslipp og minimere påvirkning på miljø og natur. Vi jobber aktivt med alle dimensjonene av bærekraft, les mer om dette her.

Miniekspedisjon med kajakk på vakre Helgelandskysten

En unik mulighet til å oppleve Helgelandskysten – kåret til en av verdens vakreste skjærgårder. Med  turkisblått hav, sine mange hvite strender, sagnomsuste fjell og et rikt dyreliv er dette turen for deg som vil ha store opplevelser på kort tid.

Miniekspedisjonen går over 4 dager gjennom et fantastisk padleparadis. Med tusenvis av øyer og skjær, et fantastisk dyreliv med ørn, hubro og yrende fugleliv advarer vi deg! Dette er en tur hvor opplevelsene står i kø! Det er lyst hele natta, du kan ta en kort tur eller en topptur for å strekke på bena etter en dag på vannet. Helgeland er vakkert, et er mulig du blir bitt av basillen og vil utforske mer av vakre Helgeland!

Vi i Hi North samarbeider med Friluftsguiden Helgeland som har lang erfaring og er lommekjent i farvannet langs Helgelandskysten.

Varighet 4 dager – Pris kr 12.900,-

Avgang: 11. – 15. august

Oppmøte: på Nesna 11. august (ettermiddag)

Antall deltagere:  6-12 deltagere pr tur og 2 guider/instruktører

Er dere en gruppe eller ønsker en privat tur? Kontakt oss gjerne på telefon 98901249 eller send en henvendelse til post@hinorth.no

 • Denne miniekspedisjonen er en fantastisk fin mulighet til å oppleve natur- og dyrelivet. Fra kajakken kommer man tett på, og man nyter stillheten som innimellom brytes av fuglesang eller -skrik.  Våttkort er et minimum for å være med, men du trenger ikke ha ekspedisjonserfaring fra før. Det er ikke trær på leirplassene våre, så hengekøye er ikke å anbefale. Det er heller ikke ferskvann ute på øyene, så vi må alle ta med oss vann nok til 2 døgn!

  Turen starter på Nesna ved at vi møtes kvelden før turstart. Slik kan vi bli bedre kjent, sjekke utstyret og eventuelt supplere med det vi mangler. Vi går gjennom dagsprogrammet og legger ruteplanen etter vær og vind. Helgelandskysten er et padleparadis med sine tusenvis av øyer, hvite strender, eventyrfjell og yrende dyreliv. Vi skal padle gjennom et fantastisk landskap, med muligheter for å se både ørn og den mer sjeldne hubroen. Vi padler mye innaskjærs forbi ensomme holmer, men også gjennom gamle fiskevær både med og uten fastboende. Turen er målet! Det er lyst hele døgnet på denne tiden av året, det vil si ingen forskjell på natt og dag. Vi Det er lyst hele døgnet, midnattssol fra 12. juni til 2. juli. Vi garanterer derfor ikke nattesøvnen, men oppfordrer til å nytte stillheten og se solen vandre over himmelen.

  Helgelandskysten er også sårbar, så vi er alltid opptatte av å ikke forstyrre dyreliv og sette minst mulig spor i naturen. Det eneste du kan ta med deg herfra er opplevelsen og minnene. Resten lar vi være igjen på Helgeland – til glede for de neste som kommer hit.

 • Ettermiddagen før turstart – Oppmøte Nesna
  Kl. 1800 oppmøte Nesna (Havblikk camping) for utdeling av bekledning og kajakker samt gjennomgang av turen.

  Dag 1 Nesna-Tomma
  Vi pakker kajakkene og gjør de siste finjusteringene av utstyret før vi starter turen. Vi starter på stranda ved Havblikk camping hvor vi sjøsetter kajakkene.
  Vi padler utover mot de nærmeste øyene, vi runder først nordspissen av Hugla, hvor vi kan gå på land å strekke litt på beina og gjør nødvendige justeringer, før vi krysser over til paradisøya Tomma.

  Når vi kommer over til Tomma tar vi en lang lunsjpause, er det klarvær så vil vi ha utsikt mot «De Syv Søstre» og «Dønnamannen» i sør. Når vi er klare fortsetter vi turen rundt sørspissen av Tomma, og etter hvert dukker Lovund og Træna opp langt der ute. Etter litt padling mellom holmer, skjær og med krystallklart vann, kommer vi fram til leirplassen for den første natta. Her går vi i land på ei lita strand og setter opp teltene på gressbakken like over stranda, før vi lager middag og nyter resten av sommerkvelden. Med utsikt mot Lovund, Træna og forhåpentligvis solnedgangen, blir det en fin kveld.
  Dagsetappe ca. 18 km.

  Dag 2 Tomma-Kiløya (Sandværet)
  Turen går langs nordvestsiden av Tomma, vi padler nærme land mellom små øyer og holmer. Etter hvert kommer vi til «Finnvikdalen» som er et populært friluftsområde på Tomma. Her må vi fylle opp med ferskvann fra elva, siden vi ikke får tak i drikkevann ute på holmene, hvor vi vil oppholde oss de neste dagene.Når vi har bunkret vann spiser vi lunsj, før vi fortsetter padlingen langs noen av de fineste strendene Tomma har å by på, her vil det absolutt være mulighet til å ta en dukkert for å kjøle seg ned.

  Når vi nærmer oss de nordligste holmene på Tomma lar vi været bestemme hvor vi skal slå leir for natta, enten blir vi værende på Tomma eller så settes kursen vestover mot Sandværet.
  Dagsetappe 10-15 km.

  Dag 3 Kiløya (Sandværet)-Solværøyan
  Vi bryter leir og fortsetter på vår ferd, nå skal vi inn mot Solværøyene (Sleneset) som består av hundrevis av små og store øyer. For de som har lyst til å prøve/øve på navigering i et særdeles utfordrende landskap, har man muligheten her. Når vi har passert den første labyrinten, kommer vi inn mot den bebodde delen av Sleneset, vi finner oss en fin plass hvor vi tar lunsj, før vi padler videre. Kanskje vi tar oss en tur opp på Ulvøyhågen (36moh) hvor man får god utsikt over området som vi padler i. Vi ser an vær og vind, før vi finner oss en fin leirplass for den siste overnattingen på turen. Fra Sleneset har vi utsikt mot Lovund og Træna i vest, Lurøyfjellet, Hestmann og Rødøyløva i nord, Aldersundalpene, Tomma og innlandsfjellene i øst og Dønnamannen og de Syv Søstre i sør. Etter middag og tre dager i kajakken, blir det godt å komme seg i soveposen, selv om det er lyst hele døgnet får nok alle sove godt, om ikke hubroen holder oss våkne med sine Ohoooo. Sleneset har en av de tetteste bestandene av den majestetiske ugla i hele Norge.
  Dagsetappe 10-15 km.

  Dag 4 Sleneset – Nesna
  Siste padledag foregår i sin helhet ute på Solværøyan (Sleneset) her er det hundrevis av holmer og skjær å padle blant. Vi padler, har pauser, spiser lunsj før vi utpå ettermiddagen tar kajakkene på land spiser middag og hopper på hurtigbåten kl 19.30 for retur til Nesna. Dagsetappe 5-15 km.

 • VÆR OG ANDRE FORBEHOLD
  Som alltid på havet, vil vær og vind legge føringer både for rutevalg og tidsforbruk. Alle leirplasser og dagsetapper er omtrentlige. Dette er ikke en krevende tur i godt vær, men en viss padleerfaring (våttkort) og noen timer i kajakk i forkant er et krav. Vi padler fra 5-15 km pr dag, og vi forholdet oss stort sett innaskjærs.

  PAKKING/LAGRING     
  Sovepose og alt av klær må i vanntette pakksekker.
  Mulighet for å parkere og lagre ting på Nesna under turen.

  REISEN TIL OG FRA
  Vi starter fra Nesna på Helgelandskysten. Hit kommer du på mange måter:

  Fly tur/retur Bodø, og hurtigbåt til og fra Nesna.
  Fly tur/retur Sandnessjøen og hurtigbåt til og fra Nesna.
  Tog til Mo i Rana, derfra med buss til Nesna.
  Bil langs kystriksvegen fra nord eller sør til Nesna. E6 til Mo i Rana og derfra vestover til Nesna.  Det er også mulig å kjøre til Mosjøen videre til Levang og ferge til Nesna. Hurtigruta har også anløp på Nesna.

  FORSIKRING
  Vi anbefaler at du tegner vanlig avbestillings- og reiseforsikring i tilfelle uhellet er ute. Dette er som regel noe de aller fleste bør ha, og en årlig forsikring er ofte mye rimeligere enn å kjøpe for hver enkelt tur. Vi har ansvarsforsikring og reisegaranti for alle våre gjester som bestiller via Hi North.

  INKLUDERT I PRISEN   
  4 dagers guidet kajakktur med 3 overnattinger i telt. Vi har små grupper på våre turer og tar minimum 6, maks 10 deltagere, og har alltid 2 guider med på våre turer. Havkajakk, padlevest, spruttrekk og padleåre. Bekledning: tørrdrak/ todelt tørrdrakt (padleanorakk/ padlebukse), padle sko og hansker. Sikkerhetsutstyr på turen: VHF, slepetau, ekstra padleårer, sjøkart, kompass, GPS og førstehjelpsutstyr. Mat på turen: 3xfrokost 4xlunsj 4xmiddag Kokeutstyr (primus, kokekar og stekepanne). Lokal guide.

  IKKE INKLUDERT 
  Personlig bekledning, sovepose, liggeunderlag. Drikkevarer og snack på turen. Transport til og fra Nesna og hurtigbåt fra Sleneset-Nesna etter turen. Vi er behjelpelig med lån/leie av telt.

  OVERNATTING
  Vi hjelper deg gjerne med å bestille overnatting i Mosjøen, Mo I Rana eller Nesna før og etter skituren. Ta kontakt for et godt tilbud!

  • Toalettsaker
  • Sovepose, liggeunderlag og telt
  • Skyggelue og solbriller (husk reim til briller)
  • Ekstra klesskifte (klær etter vær)
  • Varm (ull/ullfrotte/fleece) genser (dunjakke)
  • Skalljakke og bukse
  • Shorts / t-skjorte (badetøy)
  • Solkrem
  • Tursko
  • Vanntette pakksekker (mange små ikke en stor)
  • Vannflasker/sekker som rommer 2 døgns vannforbruk ca. 5 liter
  • Drikkepose til padlevesten (smart å ha)
  • Snacks
  • Enkelt førstehjelpsutstyr, paracet og private medisiner
  • Kart og kompass
  • Ladere/ekstra ladebank
  • Kamera, batterier, minnekort