Gå til hovedinnhold Gå til søk

The Stair Way

Utforsk hjertet av Norge, en by kjent for sin rike kultur, historie og kulinariske opplevelser. Fordyp deg i den historiske Sjøgata, klatre verdens lengste sammenhengende sherpatrapp med muligheter for Ziplining, og nyt et minneverdig opphold på Nord-Norges eldste hotell!

Er du en elsker av rolige spaserturer? Mosjøen kaller på deg, en musikk-, kultur- og kaféby der naturen smidig møter byens sjarm. Enten du foretrekker fjellstøvler eller bysko, ønsker Mosjøen, Helgelands eldste by, deg velkommen med en rekke attraksjoner. Spennende opplevelser, spektakulære turstier og en dose historie og kultur venter deg i den koselige byen!

Stair Way, bokstavelig talt
Oppdag Helgelandstrappa, et steinkast fra Mosjøen sentrum. Verdens lengste sammenhengende sherpa-sti leder deg til Øyfjellvarden, som rager 818 meter over havet. Sherpastien gir deg en panoramautsikt over byen og en minneverdig fjelltur. Avslutt reisen med et luftig svev over lakseelven Vefsna i den 700 meter lange Mosjøen Zipline. Kanskje er egentiden etter byvandring best brukt på å erobre trappene?

Historiske Sjøgata og hotellmuseet på Fru Haugans
Er du en elsker av rolige spaserturer? Mosjøen kaller på deg, en musikk-, kultur- og kaféby der naturen smidig møter byens sjarm. Enten du foretrekker fjellstøvler eller bysko, ønsker Mosjøen, Helgelands eldste by, deg velkommen med en rekke attraksjoner. Spennende opplevelser, spektakulære turstier og en dose historie og kultur venter deg i den koselige byen!

Nord-Norges eldste hotell
Fru Haugans hotell er synonymt med en lun atmosfære og unik sjarm fra sin omfattende historie. Siden 1885 har gjester blitt ønsket velkommen med deilige kulinariske tradisjoner på Restaurant Ellen, historiske gjenstander fra hotellets tidlige dager, komfortable senger og romslige rom. Alle rom inkluderer frokost, TV, kjøleskap, trådløst internett og fri tilgang til hotellets hage og sjarmerende stuer.

Etter en komfortabel natt på Fru Haugans, begi deg ut på en guidet tur til hotellmuseet og den historiske Sjøgata. Bygningene fra 1800-tallet har en levende atmosfære med servering, shopping, gallerier, kunstutstillinger og museum. Omvisningen starter på hotellet rundt kl. 09:30 og avsluttes rett i tide for transporten videre til togstasjonen.

 • Dag 1
  Reisen begynner med en spasertur rundt i byen rett etter ankomsten til Mosjøen togstasjon. Vertene dine fra Fru Haugans hotell vil hente bagasjen din, og du vil bli ledsaget av audioguiden gjennom byen. Du vil bli guidet til Dolstad kirke, Vefsn Bygdetun og flere andre attraksjoner. Eventyret avsluttes på hotellet, der vertene dine vil ønske deg velkommen for kvelden.

  Du har tre timer med åpen tid til å utforske Mosjøen etter ankomsten til hotellet, eller kanskje Helgelandstrappa med et adrenalinkick i en 700 meter lang zipline? Verdens lengste sammenhengende sherpa-sti fører deg til Øyfjellvarden, som rager 818 meter over havet. Sherpa-stien tilbyr en panoramautsikt over byen og en ekstraordinær fjelltur. Hvis du ikke fristes av denne attraksjonen, kan du finne andre aktiviteter som passer for deg ved å spørre resepsjonen på hotellet eller se på våre andre tilbud i området.

  Etter en gledelig dag full av inntrykk, vil den 3-retters middagen på Restaurant Ellen sette prikken over i-en. Restauranten ligger på hotellet og vil introdusere deg for en flott kombinasjon av lokale ingredienser og internasjonale retter. Hotellet og Sjøgata gate, rett utenfor, har flere koselige barer og puber hvis du ikke føler deg klar for å legge deg ennå.

  Dag 2
  Etter en komfortabel natt på Fru Haugans, begi deg ut på en guidet tur i hotellets museum og den historiske Sjøgata. Bygningene fra 1800-tallet har en livlig atmosfære med spisesteder, shopping, gallerier, kunstutstillinger og et museum. Turen starter ved hotellet rundt kl. 09:30 og avsluttes akkurat i tide for videre transport til togstasjonen.

 • Varighet:
  24 timer

  Vanskelighetsgrad:
  Enkel – byvandringen er ikke krevende, og alternativene for å utforske Øyfjellet og Helgelandstrappa er ikke obligatoriske på denne turen.

  Transport:
  Bagasjen din vil bli hentet på togstasjonen før byvandringen. Transport tilbake til togstasjonen er også inkludert.

  Servering:
  Dag 1: 3-retters middag på Restaurant Ellen er inkludert.
  Dag 2: Frokost og lunsj på hotellet er inkludert.

  Anbefalt bekledning:
  Komfortable tursko
  Vindtett jakke
  Fjellsko

Broadstone / Visit Helgeland.
Mediebibliotek Hi North
Hi North topptur

Vil du oppleve vinteren på Helgeland?

Ønsker dere en utflukt sammen i vinterlandet så kan dere velge mellom snøscooter, hundeslede, truger, eller ski. Uansett hvilket vintereventyr dere velger er det godt å avslutte dagen sammen på bålkos i villmarks lavvoen, hvor gode historier krydrer dagens opplevelser.