Gå til hovedinnhold Gå til søk

The River Way

Salmon Fishing and Rafting in the River Kingdom

Hopp av på Trofors stasjon, midt i elve-riket med The River Way! Opplev brusende adrenalinkick, lokal historie og laksefiske i den livnærende elven, Vefsna. Pakken inkluderer to overnattinger hos sjarmerende Utpå Neset.

The River Way gir deg muligheten til å oppleve et lite og sjarmerende samfunn, omfavnet av lakseelven Vefsna. Vertene på Utpå Neset vil ønske deg velkommen når du går av toget i Trofors, og sørge for at du blir komfortabelt innlosjert i gjestehuset. Her vil du bo enkelt og landlig rett ved elvebredden, i den 160 år gamle tømmerstuen, Bakarstuo. Vertene vil servere deg deilig mat laget av lokale råvarer, samtidig som de deler historier om lokalhistorien og den ville naturen i området.

Har du lyst til å oppleve en av Norges beste lakseelver? Etter ditt første måltid i Bakarstuo vil vertene ta deg med på jakten etter den unike følelsen av å få en stor laks på kroken. Før avreise vil vi kle oss etter været, kjøpe fiskekort for dagen og tilpasse det utdelte fiskeutstyret. Vertene vil gi deg en grundig innføring og individuell opplæring om ønskelig, før de neste timene tilbringes ved elvebredden på jakt etter kveldens måltid.

Er du glad i en fartsfylt opplevelse? The River Way vil gi deg pulsen med elverafting i mektige Auster-Vefsna! Elven er perfekt for rafting, med store, morsomme og trygge stryk. Her får du muligheten til å oppleve urørt natur, utilgjengelige juv og kjenne på en god dose adrenalin. Frykt ikke, du vil få opplæring og god hjelp fra de profesjonelle guidene under hele turen. Her kan modige personer i alle aldre prøve seg nedover ville stryk og nyte herlige omgivelser. Gjør deg klar for en naturopplevelse av de sjeldne.

Grane Bygdetun vil gi deg en kulturell opplevelse med inntrykk fra 17- og 1800-tallet. Under denne omvisningen vil Helgeland Museum ta deg tilbake til bondesamfunnet, den velbevarte bygningsmassen på bygdetunet og fortelle om hvordan samfunnet fungerte på den tiden. Mens du er med på omvisningen, får du også delta i tilberedningen av dagens lunsj ved bruk av en tradisjonell «kokegrop».

 • Dag 1
  Vertene dine på Utpå Neset vil ønske deg velkommen når du går av toget i Trofors og sørge for et komfortabelt opphold i gjestehuset. Her vil du bo enkelt og landlig, rett ved elvebredden, i den 160 år gamle tømmerhytta, Bakarstuo. Vertene vil servere deg deilige måltider laget av lokale ingredienser mens de deler historier om lokalhistorie og den ville naturen i området.

  Etter ditt første måltid i Bakarstuo, vil vertene ta deg med på et eventyr for å oppleve spenningen ved å fange en stor laks. Før avreise vil vi kle oss etter været, kjøpe fiskekort for dagen og tilpasse det medfølgende fiskeutstyret. Vertene vil gi en grundig introduksjon og individuell instruksjon om ønskelig, før de neste timene tilbringes ved elvebredden i jakten på kveldens fangst. Etter at aktiviteten er ferdig, venter fri tid og en koselig middag i Bakarstuo på deg denne kvelden.

  Dag 2
  Etter frokost på Utpå Neset, vil du dra ut for å oppleve adrenalinet med RiverNorth. Vefsna-elven er perfekt for elvepadling, med store, morsomme og trygge stryk. Frykt ikke, du vil få opplæring og assistanse fra profesjonelle guider gjennom hele reisen. Modige individer i alle aldre kan navigere gjennom ville stryk og nyte den fantastiske naturen. Forbered deg på en ekstraordinær naturopplevelse.

  Vertene på hotellet vil plukke deg opp og bringe deg tilbake til hotellet når aktiviteten er over. Her står en koselig utelunsj for tur. Du vil ha god tid på egenhånd etter lunsj, hvor du kan utforske Trofors, prøve noen flotte turstier i området, eller kanskje prøve lykken med litt mer laksefiske. Senere blir det servert middag i Bakarstuo, eller utendørs hvis du ønsker å nyte det fine været.

  Dag 3
  Etter din siste natt og frokost i Bakarstuo, sjekker du ut av hotellet og gjør deg klar for et historisk eventyr. Vertene dine vil transportere deg til din siste aktivitet under oppholdet i Trofors, en guidet tur på Grane bygdetun. En lokal guide vil vise deg gamle bygninger og utstyr som ble brukt i en bondehverdag flere hundre år tilbake i tid. Du vil også få se og delta i forberedelsen av lunsjen din, før du drar til togstasjonen. Guiden vil sørge for at du kommer til stasjonen i tide, fordi toget venter ikke på noen.

 • Varighet:
  3 dager / 48 timer.

  Mat:
  Dag 1: Lunsj og middag blir servert av Utpå Neset.
  Dag 2: Frokost, lunsj og middag blir servert av Utpå Neset.
  Dag 3: Frokost blir servert av Utpå Neset, og lunsj under aktiviteten før avreise.

  Anbefalt bekledning:
  Fjellstøvler, helst med Gore-Tex
  Badedrakt/badebukse
  Vindtett jakke

Hi North topptur

Vil du oppleve vinteren på Helgeland?

Ønsker dere en utflukt sammen i vinterlandet så kan dere velge mellom snøscooter, hundeslede, truger, eller ski. Uansett hvilket vintereventyr dere velger er det godt å avslutte dagen sammen på bålkos i villmarks lavvoen, hvor gode historier krydrer dagens opplevelser.