Gå til hovedinnholdGå til søk

Lettsekktur fra Børgefjell til Okstindmassivet

Opplev den herlige Nordlandsruta med en tilrettelagt lettsekktur fra Børgefjell til Okstindan fjellmassiv! Denne 8-dagers naturopplevelsen vil la deg erfare de majestetiske fjellene i Hattfjelldal, behagelig overnatting, transport for pakningen og matkasser for hele reisen. 

Turen gir deg muligheten til å vandre i seks dager langs den storslåtte Nordlandsruta, totalt 10 mil, fra Børgefjell til Okstindmassivet. Nyt den behagelige friheten av å vandre i herlige omgivelser med lett sekk mens bagasjen transporteres mellom overnattingsstedene, og matkasser er tilgjengelige for tilberedning på hvert stopp. Overnatt på gårder, campinghytter, en ubemannet turisthytte og i en autentisk gammelavvo, og opplev den ekte villmarksfølelsen.

Denne turen tar deg gjennom noe av det vakreste landskapet Nord-Norge har å by på. Dere vil krysse høyfjell, passere idylliske fiskevann og gå gjennom frodige daler med spektakulære utsiktspunkter. På veien vil du blant annet oppleve spektakulær utsikt over Børgefjell nasjonalpark, det karakteristiske fjellet Hatten, og Okstindmassivet, med Nord-Norges høyeste fjell. Med lokal kultur og historie som bakteppe, får du også smake på det autentiske livet i området ved å overnatte på tradisjonelle gårder og sove i historiske bygg.

 

 • Dag 1: Ankomst Susendalen
  Eventyret starter med henting på Trofors stasjon og transport til Susendalen, hvor dere overnatter på enten Furuheim gård eller Møteplass Børgefjell. Her nyter dere et godt måltid og ferdig oppredde senger, en god oppladning for neste dags vandring.

  Dag 2: Susendalen – Volden gård, Fjellfiolen
  Vandringen begynner med en 9-13 km lang tur avhengig av startsted. På vei over fjellet fra Susendalen til Ørjedalen, vil dere få en fantastisk utsikt over Børgefjell nasjonalpark. Turen ender på Volden gård, hvor dere overnatter i koselige campinghytter med tilgang til sanitærhus og dusj. Bagasje og matkasser venter ved ankomst.

  Dag 3: Volden gård, Fjellfiolen – Grannes
  Denne 20 km lange etappen tar dere gjennom det vakre landskapet fra Ørjedalen til Pantdalsskaret, med utsikt over Pantdalen naturreservat. Overnatting skjer i en gammelavvo på Grannes camping, hvor det er ovn og feltsenger. Bagasjen og matkassene er klare ved ankomst, og dere tilbereder maten selv.

  Dag 4: Grannes – Tverrelvnes
  En 13 km lang tur i slakt terreng med utsikt mot Hatten, fører dere til Tverrelvnes gård. Her overnatter dere i det gamle våningshuset med tilgang til en oppvarmet badstue. Bagasjen og matkassene er på plass ved ankomst.

  Dag 5: Tverrelvnes – Krutvatnet
  Dere vandrer 22 km gjennom et naturskjønt område med fiskevann og fjellformasjoner til Arborhytta ved Krutvatnet. Denne ubemannede hytten gir en autentisk villmarksopplevelse med matlaging og overnatting i medbrakte soveposer.

  Dag 6: Krutvatnet – Famnvatnet
  Den 20 km lange ruten går gjennom Famvassdalen landskapsvernområde og ender på Sivertgården, hvor dere overnatter i det gamle våningshuset. Bagasjen og matkassene er tilgjengelige ved ankomst.

  Dag 7: Famnvatnet – Steikvasselv
  Den siste 17 km lange vandringen tar dere gjennom skardet mellom Famvassdalen og Nordbukta i Røssvatnet, med utsikt mot Okstindmassivet. Dere ankommer Steikvasselv gård, hvor en varm middag og oppredde senger venter.

  Dag 8: Avreise
  Etter en god frokost blir dere transportert fra Stekvasselv gård til Bjerka stasjon, klare til å rekke ønsket togavgang og avslutte en uforglemmelig fjellopplevelse.

 • Turens varighet:
  8 dager, 6 dager med vandring.

  Startpunkt:
  Trofors stasjon. Ankomst med tog eller bil anbefales.

  Sluttpunkt:
  Bjerka stasjon. Ta toget hjemover eller til Trofors dersom dere ankom med egen bil.

  Inkludert transport:
  Transport fra Trofors stasjon til Susendal.
  Transport fra Stekvasselv gård til Bjerka stasjon.

  Matservering:
  Matkasser for hele reisen er inkludert i pakken.

  Bekledning:
  Vindtett og vanntett bukse/jakke
  Tursko, gjerne Gore-Tex

Pakken kommer for booking den 01.10.2024!

Vil du testkjøre denne pakken? Følg lenken! 

created by dji camera

Vil du oppleve mer av Helgeland?

Sjekk ut våre opplevelser og aktiviteter for sommeren!