Gå til hovedinnhold Gå til søk

Svalbard - et arktisk vintereventyr

hundekjøring på Svalbard med Hi North!

Verdens nordligste bosetning med skole og et forbløffende pulserende liv. Naturen rundt byen er enestående og det barske arktiske klimaet gjør naturen sårbar. Byen er også veldig gjestfri, og med innbyggere fra rundt 50 ulike nasjoner er det en salig blanding av språk man hører. Samfunnet er bygd på gruvedrift, men i dag er denne trappet kraftig ned slik at at turisme, forskning og studentliv er viktige årsaker til at det bor folk her.

Å reise til arktis og Svalbard er en fantastisk opplevelse. På denne tiden av året er det «lys vinter» med snødekte fjell som hviler mot en knallblå himmel, kanskje hele døgnet da også midnattsola har gjort sitt inntog. Med mildere temperaturer er det tilrettelagt for herlige vinteropplevelser! Mange blir bitt av polarbasillen, og kommer igjen og igjen til Svalbard…. Kanskje er du en av dem?

Vårt pakketilbud er et perfekt utgangspunkt til å utforske den vakre, opplevelsesrike solvinteren på Svalbard.  Du kan la deg fascinere av naturen på sitt beste og på kveldene kan du nyte den unike kombinasjon av byens kultur og kulinariske, lokale fristelser. Med base på botigue hotellet The Vault  bor du sentrumsnært og tett på alt som skjer.

Reisedato: 05-08. mai 2023

Pris for hele pakken, fra kr 8.970,- pr person.
KUN FLYREISE Trondheim/Oslo – Longyearbyen: kr 3.900,-

 • 5. mai
  07:15 – 08:10 Avreise SK341 Trondheim – Oslo
  09:45 Avgang SK4490 Oslo – Longyearbyen
  12:40 Ankomst Longyearbyen
  Det går flybuss eller man kan bestille taxi etter hver ankomst (ikke inkludert).
  Innsjekk på The Vault etter ankomst
  20:00 3-retters middag på Restaurant Polfareren (på Svalbard hotell Lodge)

  6. mai
  07:00-11:00 Frokost
  Dagen til egen disposisjon. Se under fanen praktisk informasjon for flere aktiviteter.

  7. mai
  07:00-10:00 Frokost
  10:00 Snøscootersafari til de ville fjorder. Dere blir hentet på hotellet.

  8. mai
  07:00-10:00 Frokost
  Utsjekk The Vault innen kl. 11:00
  Bagasjen kan oppbevares på hotellet. Sjekk i hotellets resepsjon for informasjon angående flybuss/taxi til flyplassen.
  14:45 – 17:30 Avreise SK4491 Longyearbyen – Oslo
  19:30 – 20:20 Avreise SK 370 08 Oslo – Trondheim

  REISEN
  Flyreise med SAS fra Trondheim eller Oslo til Longyearbyen. Bagasje er inkludert i billetten.

  TRANSFER
  Det går flybuss til hotellet (The Vault) eller man kan bestille taxi til alle ankomster (ikke inkludert).

  HOTELLET
  The Vault er boutique-hotellet for deg som ønsker å bo i komforten av et nytt og funksjonelt design når du endelig er på Svalbard. Konseptet bak den minimalistiske arkitekturen til The Vault er inspirert av Svalbard Globale Frøhvelv, et sikkerhetslager plassert dypt i permafrosten her på Svalbard, hvor det lagres matfrø fra hele verden som er ment for å bevare matforsyningen til kommende generasjoner. Hotellet har døgnåpen resepsjon.

  SNØSCOOTERSAFARI TIL DE VILLE FJORDER
  Se for deg å suse over langstrakte vidder på snøscooter, omringet av ruvende fjell, beitende reinsdyr og kjenne kulden river i kinnene. Du vil fort forstå hvor langt nord du befinner deg. Et sted helt ulikt alt annet, der naturen hersker og vi er gjester! Sammen tar vi oss frem til det frosne landskapet på Elveneset, med utsikt over flere fjordarmer og historiske fangstområder. Dere blir hentet på hotellet.

  3 RETTERS MIDDAG PÅ RESTAURANT POLFAREREN
  Inspirert av det nordiske kjøkken, meny basert på sesongens beste råvarer og oppkalt etter polfareren Eivind Astrup, er Restaurant Polfareren et friskt pust i den arktiske matkulturen.

 • PASS
  Siden Svalbard er utenfor Schengen gjennomføres det ID-kontroll ved inn- og utreise for alle som reiser til/fra Svalbard. Dette gjelder også for nordmenn. Alle gjester, både fra Norge og utlandet, må ha med pass eller nasjonalt ID-kort.

  TOLL
  Svalbard er toll- og avgiftsfritt område. Dette betyr at varer som tas med fra Svalbard til fastlandet, blir tollbehandlet ved ankomst til fastlandet på lik linje som om innreise skjedde fra utlandet.

  ISBJØRN
  På Svalbard kan du møte isbjørn overalt hele året. Vær særlig oppmerksom når du beveger deg utenfor bosetningene, og gå helst i følge med lokalkjent guide

  AKTIVITETER
  Vi anbefaler at dere utnytter tiden godt og får med dere mest mulig når dere er på Svalbard.
  Les mer om alt som er å gjøre her. 
  Aktiviteter kan bestilles hos Svalbard Adventure.

 • Ta med gode vinterklær når du reiser til Svalbard. I mai er likevel vinteren på hell, det blir neppe -20, men kan godt være -10.  Du trenger derfor varmt- og vindtett yttertøy. Ta gjerne ullundertøy og/eller ullgenser/ fleece som mellomplagg. Husk å ta med varme vintersko og vindtette lue, votter, hansker og skjerf som holder hodet og hender varme og tørre. Det kan være lurt at du tar med deg brodder, da det ofte er is på veien. Les mer her.

  På alle utflukter er ytterbekledning, sko, hjelm/lue og votter inkludert.

  TØFLER/INNESKO
  På Svalbard er det vanlig å ta av seg skoene i gangen. Denne regelen henger igjen fra den tiden kullet ble fraktet gjennom byen i kibber på taubane. Nå gjelder regelen stort sett kun på hotell og offentlige instanser. Det kan derfor være kjekt å ta med tøfler eller innesko.

 • PRISER
  Pakkepris pr person i dobbeltrom: kr 8.970,-
  Tillegg for enkeltrom og egen scooter: kr 2.250,-
  Ekstra scooter: kr 1.200,-
  Kun fly: Kr 3.900,-

  Inkludert i pakken:
  Flyreise: Trondheim/Oslo – Longyearbyen t/r med SAS inkl bagasje
  3 overnattinger i dobbeltrom på «The Vault»
  Scootertur til de ville fjorder på delt scooter
  3 retters middag på Restaurant Polfareren

  BETINGELSER
  Alle bedrifter på Svalbard opererer med veldig strenge avbestillingsregler. Flyselskapene har også veldig strenge regler og vi må forholde oss til dette samt litt ekstra tid til å håndtere endringer. Det er derfor bindende påmelding på denne turen og hele beløpet forfaller derfor til betaling ved bestilling. Vi anbefaler å tegne reise- og avbestillingsforsikring før bestilling av tur. Se våre fulle betingelser her .

Hi North Snøscooter

Vil du oppleve vinteren på Helgeland?

Ønsker dere en utflukt sammen i vinterlandet så kan dere velge mellom snøscooter, hundeslede, truger, eller ski. Uansett hvilket vintereventyr dere velger er det godt å avslutte dagen sammen på bålkos i villmarks lavvoen, hvor gode historier krydrer dagens opplevelser.