Gå til hovedinnhold Gå til søk

Børgefjell Nasjonalpark på langs – Sommer

Hi respect!

Denne aktiviteten/pakken er markert med vårt bærekraftssymbol da vi tar bevisste valg for å redusere utslipp og minimere påvirkning på miljø og natur. Vi jobber aktivt med alle dimensjonene av bærekraft, les mer om dette her.

Hi North Børgefjell sommer

Vi setter også gjerne opp egne gruppeturer på forespørsel. Send da en e-post til post@hinorth.no

 • 31.juli – 6. august 2022.

  Turen går over sju dager med oppmøte 31. juli kl 1200 på Namsskogan stasjon.

  Med unntak av de aller første og de aller siste kilometerne går vi i åpent landskap over tregrensa. Terrenget er i all hovedsak veldig lettgått langs planlagt rute. Vi tenker dagsetapper på 10-13km, og vi kommer til å ta to netter i minst en av leirene underveis.

  At vi beveger oss i åpent fjellandskap betyr at vi blir veldig værutsatte. Det er derfor viktig at du som deltaker er forberedt på at vi kan få alle typer vær. Våre erfarne turledere vil bistå deg både i forkant og under turen og selvfølgelig lære bort et triks eller to underveis også. Du skal alltid ha lært noe nytt etter å ha vært med oss på tur.

  Det forutsettes god fysikk: Dvs at deltakerne ved turstart er i stand til å bære sekk på 20-25 kg i inntil seks timer hver dag. Gangfart ca tre km/t. Vi tar korte pauser med påfyll av vått og tørt hver halvtime.

  LENGETUR kan bidra med tips og oppfølging i forhold til enkel trening for å komme i fin form til turen. To-tre økter i uka med tung sekk fram til turstart gjør susen!

  Turleder har anledning til å nekte deltaker å delta på turen dersom vedkommende har med mangelfullt utstyr eller hvis den fysiske tilstanden ikke er på det nivået turen krever. Deltaker kan av samme grunn bli bedt om å avbryte turen underveis. Dersom turleder må ta denne avgjørelsen, må deltaker dekke de utgiftene som måtte komme til for arrangøren og deltakeren selv som følge av dette.

  Det forutsettes at deltakerne har utstyr som er tilpasset og egnet for denne type tur. Dersom man ikke har eget eller ikke ønsker å benytte eget telt, stiller BARENTS OUTDOOR med et antall lettvekts lånetelt. Det er også mulig å låne noe annet utstyr dersom man mangler noe på utstyrslista.

  Mandag 18/7-22 kl 1800 holder vi et infomøte på Teams for alle deltakerne. Det er frivillig å være med på dette møtet da det kanskje ikke passer for alle i ferien.

 • Vi har lagt en dagsplan, men samtidig vil denne turen også bli litt til mens vi går. Godt fiske, interessante avstikkere og en topptur er elementer som vil kunne påvirke rutevalg og etapper. I tillegg har vi været og vannføringa i elver vi må krysse på planlagt rute. Alt som gjør en tur i Børgefjell ekstra spesiell.

   

  DAG 1

  Oppmøte kl 1200 på Namsskogan stasjon. Nordgående tog fra Trondheim stopper her kl 11.51. De som kommer med bil parkerer her. Vi går gjennom mat, utstyr og forventninger før vi kjøres videre i buss til Røyrvik og kaia på Namsvatnet. Derfra fraktes vi i båt over til Viermahytta.  Første leir blir i nærområdet ved hytta.

   

  DAG 2

  I dag går vi etter kort tid inn i nasjonalparken med retning Gaukarvatnet. Vi skal opp ca 300 høydemeter og kommer oss over tregrensa. Ruta følger østsiden av Tunnurfjellet og vi holder oss på ca 750 moh. Dersom Gaukarvatnet viser seg fra sin beste side utover kvelden vil de som prøver fiskelykken få en opplevelse for livet.

   

  DAG 3

  Dagens mål er nordsiden av Store Kjukkelen. Vi går i svært lettgått terreng med svak stigning de første kilometerne. Framme ved dagens mål finner vi oss en fin leirplass for de to neste nettene.

   

  DAG 4

  I dag er Kvigtind, dronninga av Børgefjell, målet for de som ønsker seg en tur opp i høyden. Fra leir på ca 800 moh skal vi opp til 1699. For de som i stedet vil prøve fiskelykken i og rundt Kjukkelen er det åpent for det. Vi kan også anbefale aktiviteten «lynging»: Ligge i lyngen og la hvilepulsen komme og dagen gå.

   

  DAG 5 og 6

  Disse dagene ligger litt åpne i forhold til videre rutevalg frem mot dag 7. Vi tar sikte på å slå leir i området rundt Legvatnet på ettermiddagen dag 6. Her vil du som deltaker kunne være med å påvirke rutevalg og etappelengder

   

  DAG 7

  Vi går ned til Øyum i Susendalen hvor bussen venter for å kjøre oss tilbake til Namsskogan. Mens vi venter der på sørgående tog kl 1820 tar vi utstyrskontroll, en liten oppsummering og takk for turen!

 • Det er seks plasser på turen. Dersom interessen er stor kan turen utvides med et noe større antall deltakere og en ekstra turleder.

  For at påmelding skal være gyldig må turen i sin helhet betales innen frist. Ved påmelding senere enn 10/7-22 må faktura betales omgående. Faktura tilsendes på e-post.

  Ved avmelding i perioden 7/7 til 15/7-2022 refunderes 60% av beløpet. Ingen refusjon etter 16/7-2022. Dersom turen skulle bli avlyst refunderes hele deltakeravgiften. Dersom det skulle påløpe uforutsette utgifter for arrangøren pga endrede smittevernbestemmelser gitt av myndighetene etter 15/6-22, vil dette etterfaktureres deltakerne.

 • DELTAKERAVGIFT INKLUDERER:

  Fottur gjennom Børgefjell nasjonalpark fra syd til nord.
  Transport fra Namsskogan til Namsvatnet
  Transport fra Øyum i Susendalen tilbake til Namsskogan
  Båttransport over Namsvatnet
  Oppfølging i forberedelsene og veiledning på utstyr
  Utfyllende utstyrsliste
  Erfaren turleder(e)
  Opplæring underveis på turen
  Mulighet for å låne telt og noe annet utstyr.
  Middag hver dag.
  Nødvendig sikkerhets- og førstehjelpsutstyr på gruppenivå
  DELTAKERAVGIFT INKLUDERER IKKE:

  Frokost og lunsj.
  Annen mat og drikke ut over det som er nevnt i turbeskrivelsen.
  Transport bosted – Namsskogan t/r
  Fiskekort
  Kart over området. Kart.nr 3031 i Nordeca Topo-serie. Kan også lastes ned fra norgeskart.no
  Personlig utstyr.
  Privat reiseforsikring/ulykkesforsikring som dekker denne type tur. Forsikring av private eiendeler.